måndag 3 december 2012

50 saker.

Jag och Angelica på Heathrow.

Jag tänkte att jag skulle göra en lista över 50 saker om mig själv, som är väldigt populärt på youtube. Men eftersom jag inte lägger upp videor på min kanal eller har tillgång till en webbkamera, så gör jag det på bloggen istället. Det kan bli väldigt tråkigt eller så kan det bli, på sin höjd, småtråkigt. Men jag tänkte att jag ska göra något lite annorlunda i alla fall. Sedan vill jag se om jag kan skrapa ihop 50 saker om mig själv.

1, Mitt fulla namn är Frida Beatrice Lundahl. Namnet Frida kommer från en tjej som min storebror Robert gick i samma klass som när han var runt 14-15 år och var hopplöst förälskad i, och när jag föddes så begärde han att jag skulle få heta just Frida. Beatrice kommer från en dikt av Harriet Löwenhjelm som sedan blev satt musik till av Hjalmar Casserman som min mamma älskar, den heter Beatrice-Aurore.

2, Min mamma ville döpa mig till Beatrice-Aurore, men min farmor hotade att aldrig mer hälsa på om jag blev döpt till det. Hon heter Aurora i andranamn och hatar det mer än pesten.

3, En sista punkt vad gäller mitt namn, jag har hatat mitt tilltalsnamn nästan hela mitt liv, vilket inte gjordes bättre av att en satkärring i Rederiet hette Beatrice. Men har på senare tid lärt mig uppskatta det faktum att jag har ett något så när ovanligt namn. Men jag är fortfarande inte särskilt förtjust i att bli tilltalade med hela Beatrice, utan vill bli förkortad till Bea.

4, Matematik var mitt svagaste ämne i skolan. Det sista provet jag gjorde i matte B fick jag endast två rätt på, och de hade jag fuskat mig till genom att låtsas gå på toa och sedan ringa min syster för att få veta hur jag skulle räkna ut skiten. Jag skolkade från nationella i matte B. Utan skam.

5, Jag har kunnat spela fiol, men slutade för flera år sedan. Önskar nu att jag hade fortsatt.

6, Jag har även kunnat spela blockflöjt. Men det är mindre imponerande.

7, Min handstil är väldigt liten och, har jag fått höra, väldigt prydlig. Min svenskalärare i gymnasiet var förälskad i den och sa alltid att det såg ut som om det var skrivet på en dator.

8, Hon tycker även om mig på grund av det faktum att jag läser Jane Austen.

9, Bröderna Lejonhjärta i alla ära, jag älskar Astrid Lindgren, men jag har aldrig klarat av att se Jossi bli brändmärkt med Katlamärket, inte ens på senare år.

10, I sexan var jag längst i klassen och bara någon centimeter ifrån 1,70 m. Jag sa att jag aldrig skulle bli längre än över 1,70 men nu är jag 1,74 m.

11, Jag är en relativt glad människa, men jag dras alltid ledsamma saker - böcker, sånger, filmer, TV-serier, konst. Det är något väldigt fascinerande med ledsamhet.

12, Min första kändiskärlek var Leonardo DiCaprio.

13, Jag har sjukt dålig blodcirkulation i händer och fötter och fryser konstant om dem.

14, Om jag bara fick äta en sak livet ut, förutsatt att jag skulle klara av att överleva på endast det, skulle det vara  flygande jakob.

15, Jag har varit vegetarian i tre och ett halvt år.

16, Jag tycker personer blir snyggare om de har en bra personlighet, bra humor och är äckligt duktiga på något.

17, Min och mammas låt är Bridge Over Troubled Waters.

18, Jag måste ha balans. Trycker jag näsan åt höger, så måste jag trycka den mot vänster också. Trampar jag på en spricka i asfalten med ena foten, så måste jag trampa på nästa spricka med den andra foten, etc.

19, Det finns inget som heter dans. Det är bara ett jävligt arrogant sätt att ta sig fram på.

20, På tal om dans, jag kan inte släppa loss och fuldansa ens när jag är själv. Jag blir bara medveten om hur okoordinerad jag är och slutar.

21, Riktigt snygga händer är sexigt. Långa, slanka och samtidigt manliga händer. Phwoar!

22, Mitt tidigaste minne av att höra och sjunga en Beatleslåt var i tvåan när vi fick sjunga Yesterday på musiken. Jag hade ju säkert hört dem före det, men det har jag inget minne av.

23, När jag var liten och såg Céline Dion framträda på TV, så hade hon en axelbandslös klänning och jag förstod inte hur den satt kvar på henne. Så jag frågade mamma och pappa. Pappa svarade att den hölls kvar av nålar man körde in i brösten, och om man hade riktigt små bröst så använde man spikar. Jag trodde på det...

24, ... på grund av mamma. Varje gång pappa sa något som kändes lite otroligt, så tittade vi barn mot mamma. Om mamma nickade, så talade pappa sanningen och om mamma skakade på huvudet, så ljög pappa.

25, När jag var liten fick jag och mina syskon en gång två bananlådor fulla med godis.

26, Till skillnad från det vanliga att bita på naglarna, så biter jag på mina nagelband. Hemsk ovana så gör väldigt ont och ser väldigt fult ut.

27, Jag har komplex över mina armar, händer, tänder, lår och rumpa.

28, Jag tycker om mina ögon, för att de ser väldigt snälla ut.

29, En återkommande ångestfylld dröm är att jag råkar ha sönder något som antingen betyder mycket för mig eller för andra, och ju mer jag försöker laga det desto mer går det sönder.

30, Min dialekt är en enda röra. Min "riktiga" dialekt är umemål, men den har blandats ut med en hel drös andra dialekter. En månad in i att bo i Karlstad började jag tala mer sörländskt, och det har hängt kvar lite nu när jag är tillbaka i norr.

31, Jag kan inte gå en dag utan att lyssna på musik för jag blir för uttråkad annars.

32, Även om jag är relativt glad av mig, så har jag en del av mig som är ganska ledsen och jag måste få ur mig det ledsna genom att få något att gråta över, exempelvis en film eller bok. Får jag inte gråta över något, så blir jag tillslut frustrerad och börjar gråta för ingenting.

33, Det första yrket jag kan dra mig till minnes att jag vill ha var militärbomb. Fråga mig inte varför.

34, Senare ville jag bli operasångerska.

35, Jag var jättekär i en pojke från min by som hette André när jag var runt fem år gammal och jag ritade alltid teckningar till honom. Men jag var för feg för att ge honom dem själv, utan tvingade min syster att göra det medan jag gömde mig bakom en soptunna.

36, Min ögonfärg är aningen svår att placera. Den skiftar alltid i blå, grå och grön, ungefär som de där ringarna som skiftar färg efter humör.

37, Om jag var en Disneyprinsessa skulle jag vara Belle, enligt ett test.

38, Jag har väldigt svårt för ljusa färger och känner mig mer bekväm i mörka färger.

39, Den längsta boken jag läst ut på mindre än 24 timmar var How to Make Love Like a Porn Star: A Cautionary Tale av Jenna Jameson med Neil Strauss och den var lite mindre än 600 sidor.

40, Jag gjorde ett personlighetstest (humanmetrics Jungs typology test) och jag är en ISFP - Introvert (67%) Sensing (12%) Feeling (62%) Perceiving (11%)

41, Jag är introvert, förutom när det kommer till mina närmaste vänner.

42, Fastän jag tror på den Stora Kärleken, så tror jag inte på Den Enda Kärleken. Med tanke på att vi är några miljarder människor på jorden, så känns riskerna ganska små att den enda för dig är någon du kommer att träffa, eftersom du troligtvis inte kommer kunna fara till precis alla länder i världen och träffa alla människor för att veta att den du är tillsammans med är den enda för dig. Även om det kanske känns så.

43. Men trots att jag inte tror på Den Enda Kärleken, så romantiserar jag tanken på att det skulle finnas en enda person som var just för dig.

44, Män i hatt är en bra sak.

45, Jag har ridit på en ko.

46, För mig är det väldigt viktigt att vara snäll och trevlig och jag försöker alltid vara så snäll jag bara kan mot alla. Men man är ju bara mänsklig, så ibland gör man misstag.

47, Jag är lättcharmad men blir inte lätt kär.

48, Jag kan bli sårad om någon inte säger prosit åt mig efter jag har nyst eller om jag säger prosit och de inte svarar med ett tack.

49, En av de lyckligaste stunderna i mitt liv var när jag gjorde min entré under premiären av vår slutproduktion Gökboet i gymnasiet.

50, Min högsta önskan just nu är att träffa någon och bli kär. Men det ska inte vara olycklig obesvarad kärlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar